dijous, 30 de setembre del 2010

Ajudes socials i immigració


La senyora Sánchez Camacho, candidata del PP a la presidència de la Generalitat, ha afirmat que sí ella governa "cap immigranrt tindrà més ajudes que un autòcton", suposant que això passa en aquests moments.

En primer lloc cal dir que una bona part d'ajudes socials són competència de les corporacions locals, per tant és difícil que des de la Generalitat pugui governar sobre aspectes dels quals no hi té competència.

En segon lloc li puc assegurar (durant quatre anys a l'ajuntament de Salt aquestes ajudes socials les signava jo mateix) que per donar ajudes socials calen informes tècnics on, per resumir i no entrar en detalls, el que es valora és la situació social de la persona, NO EL SEU ORIGEN, i la capacitat de superar la situació un cop s'acabi l'ajuda. Sense aquest informe tècnic no existeixen ajudes dels serveis socials de primària.

Per tant, hem de pensar que aquesta senyora vol entrar en la demagògia que els de fora s'emporten les ajudes que tocarien als d'aquí. Això és fals! Una altra cosa és que calen més recursos per l'assistència social primària, on hi podria estar-hi d'acord, tot i que des de la Generalitat s'han multiplicat les ajudes de forma exponencial als ens locals en aquests últims anys.

És a dir, potser si que una part important de les ajudes socials se les emporten els immigrants, però no perquè sigui immigrants, sinò perquè són pobres, exclosos socials, desestructurats familiarment, etc. Se suposa que les polítiques socials són per ajudar aquest tipus de ciutadans, no? O és que per a vostè els immigrants no són ciutadans?

No val la demagògia per collir quatre vots del xup-xup de la xenofòbia ...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El que està en una situació precària no compra per reis un juguet tan car com va fer una parella (no era morena, quedi clar)
fa un parell d'anys. Curiosament al cap de poc temps ens el vam trobar davant nostre al Mercadona i van pagar el que portaven al carro (ben ple, per cert) amb un paper amb una signatura o segell d'algú, Ajuntament, Càrites etc).

Jo vaig estar treballant a Sierra Leone, a Freetown concretament, i un dia que vaig tenir un fort mal de panxa vaig haver de pagar la visita al metge, ja que el meu visat, l'havia de renovar cada tres mesos, havia caducat per un dia. Aquest dia era dissabte i en països anglòfons es fa el que nosaltres anomenem "setmana anglesa". Voldria saber el que pasaria a Salt si algú de fora (inmigrant de qualsevol color) es trobés en la mateixa situació encara que no tingués papers.

josep viñas ha dit...

Benvolgut anònim,

Sobre el cas que vas veure, de l'ajuntament ja et puc assegurar que no, sobre càritas no puc opinar, és una institució privada i gestiona com ella creu. Si tens una prova, aporta-la, de llegendes urbanes n'he sentit moltes, de proves (el paper signat per l'ajuntament) cap.

Sobre el cas viscut, no voldràs que als països no desenvolupats atenguin als estrangers igual que ens països del primer món ... si fos així ja no vindrien immigrants cap aquí, no et sembla?

Josep Viñas