Aquests últims dies ha tornat a generar debat un tema recurrent. Si les escoles concertades que segreguen els nois de les noies han de poder seguir optant al concert, és a dir, a rebre diners públics de l'administració.
En aquest sentit, tenint clar que és discutible si dóna més bons resultats acadèmics segregar o agrupar, em sembla que les escoles que volen rebre diners públics han de seguir les regles de joc de la societat actual.
Una d'aquestes regles és que ha d'existir la igualtat entre homes i dones, per tant, entre nois i nois, i que aquesta s'ha de començar a treballar des de la infantesa. No acceptar això és anar contra una pila de reglamentacions que han estat avalades pel nostre Parlament, és a dir, pels representants dels ciutadans.
Per tant, si algú vol segregar els nois i les noies en les escoles, que sigui amb els diners privats, no amb els diners públics.
També voldria escapar de la demagògia de què passaria si tots aquests centres, una desena en tot Catalunya, deixessin de ser concertats de cop i volta. És cert que el Departament d'Educació tindria un problema logístic per recol·locar els alumnes que volguessin continuar en una altra escola finançada amb diner públic, però no, com s'ha sentit a dir, que molts nois i noies sense capacitat econòmica no podrien escollir un tipus d'educació determinada. Això és fals, perquè l'educació dels ciutadans la garanteix l'escola pública; si algú vol una formació religiosa determinada que la pagui.
D'altra banda, crec que falta una mica més de valentia per part del Govern per defensar aquests postulats. No n'hi ha prou en dir que no s'hi pot fer res per raons jurídiques, perquè si és així haurem de buscar quin jurista va permetre aquests concerts.
2 comentaris:
Aquest debat, Sr. Viñas, es genera des de que hi ha gent que vol que es generi. Punt 1.
Està demostrat que els resultats són millors en la segregació, bàsicament perquè els que han aplicat segregació són grups petits i més aviat elitistes. Punt 2.
Segregar no vol dir perdre la igualtat entre homes i dones. La segregació a les aules no implica la segregació a la socitetat, necessàriament, no? No sé quines són les reglamentacions aprovades pel nostre Parlament contra les que aniria la segregació , però voler ser independents si que va contra moltes altres reglamentacions (que no es sentin no vol dir que no existeixin!!!). Punt 3.
La demagògia, Sr. Viñas, continua siguent la seva eina més utilitzada. Punt 4.
En el supòsit que comenta, les famílies encara podrien triar menys el tipus d'educació dels seus fills, menys que hara, ja que estarien perdent una opció. És curiós que defensi tant l'escola pública amb els nivells de qualitat i varietat que té ara en comparació amb el passat. Els nostres fills tampoc podent tenir una formació religiosa a l'escola pública??? Perquè vosté no vol que els seus la tinguin??? I Catalunya ha de ser independent... perquè vosté ho vol??? Senyor Viñas, al món hi ha més gent que no són vosté, gent amb opinions molt diverses... pensi-ho!! Faci l'esforç!! Punt 5.
El que jo crec, senyor meu és que el Govern hauria de posar-se més a la part tècnica de l'educació; millorar els plans educatius, els centres educatius, i en general tot el sistema educatiu que té, i deiar una mica de banda la part política de defensa ideològica, o quan siguem grans tindrem una "societat d'ideòlegs analfabets"!!!
Benvolgut anònim,
En el punt 1 hi estic força d'acord, tot i que algú ha volgut insistir en que les escoles que segreguen, estan fent un gran esforç per a la cohesió social.
Sobre el punt 2, només recordar-li que, per exemple, totes les normes que s'aproven al Parlament han de promocionar la igualtat entre gèneres i, en aquest cas, no poder portar una filla a una escola perquè només és de nois, no ho promociona. D'altra banda, no hi ha cap normativa que exigeixi l'independentisme, per tant, no barregem les coses!
Respecte al punt 3, m'agradaria saber quins són els punts demagògics.
Sobre el punt 4 i 5, les escoles han de tenir formació religiosa? Estrictament no, si són finançades amb diners públics. El que vulgui una escola que ensenyin una determinada religió, a ballar sardanes o a ballar capoeira, que vagi a una escola privada. El que ha d'impartir una escola amb fons públics ho determina el Parlament de Catalunya mitjançant les lleis que aprova, i d'on emana la voluntat dels catalans i catalanes. No es pot deixar en mans dels tècnics tota la normativa. Imagini's que en una escola l'equip directiu és independentista i només ensenyen als alumnes com cal fer per separar-se d'Espanya. No seria just, veritat? Per això els diputats han d'aprovar els continguts de les lleis d'educació.
Cordialment,
Josep
Publica un comentari a l'entrada