dimarts, 5 de gener del 2010

Petit resum del 2009

Un cop hem menjat els raïms, (no abans com fan alguns perquè poden haver-hi sorpreses d'última hora) val la pena fer una mirada enrere sobre els que ens ha portat aquest any 2009 que ja ens ha deixat i, per fer-ho, què millor que mirar els apunts fets en aquest bloc.

A nivell polític, des d'un punt de vista nacional és clar que la convocatòria de referèndums per a la independència de Catalunya han estat una de les qüestions més debatudes i trascendents, així com l'efecte del nou partit Reagrupament encapçalat per Joan Carretero, mentre que a nivell internacional hem acabat l'any amb l'aprovació d'una llei sanitària als EUA que no ens fa cap enveja a Europa.

Des d'un punt de vista cultural, hem pogut intercal·lar espectacles tradicionals com la processó de Verges amb espectacles més "globals" com el concert d'U2 a Barcelona.

En l'àmbit esportiu, ens quedem amb el triomf indiscutible del talent de Pau Gasol als Lakers (amb un anell de campions difícil d'aconseguir) i la polèmica del nomenament de Cruyff com a seleccionador de futbol català (amb debut victoriós davant Argentina).

I l'economia? Moltes coses han passat en un any de crisi, però el debat nacional més important ha estat al voltant de l'impost de successions.

Ja ho veieu, els anys passen i ... continuem lluitant!